Avloppsfilmning i Stockholm

För att förlänga livslängden på rören och slippa kostsamma överraskningar så måste man underhålla sina avlopp genom att högtrycksspola och filma avloppen med jämna mellanrum. Råttor, rost, trädrötter, spackel och fett är bara några av överraskningarna man upptäcker när man filmar rör som inte blivit underhållna på länge.

Man kan upptäcka mycket som kan orsaka fel när man utför avloppsfilmning, tex felmonterade rörskarvar kan orsaka både stopp och utläckage med vattenskador som följd. Även trädrötter kan tränga sig in i avloppet via tex dåliga rörskarvar och orsakar generellt väldigt svåra stopp. Rötter måste man ofta fräsa bort, det räcker inte med spolning.

Spackel och betongklumpar är andra tråkiga upptäckter när man filmar avloppsrör och är generellt mycket svårt att få bort.

Obehagliga upptäckter vi gjort under vårt arbete med avloppsfilmning i Stockholm

Det finns mängder med råttor i våra avloppssystem, det vanliga är att dom börjar äta sig in genom plaströrssystemet i grenar som den på bilden.

avloppsfilmning stockholm

Fett och rost samlas om man inte underhåller rören – konsekvensen blir återkommande stopp och i värsta fall översvämningar i fastigheten.

Avloppsfilmning – upptäcker stopp

Många fastighetsägare känner inte till hur viktigt det är att både spola och filma avloppsrören så man får en uppfattning av hur det ser ut på insidan. Det vanliga i gjutjärnsrör är att det rostar på insidan, rosten lossnar och blandar sig med fett samt andra avlagringar. Det absolut sämsta är om det går mycket fett genom rören, det kan rulla ihop sig till en klump av rost och fett, det i sin tur kan bli ett stopp som är svårt att spola bort.

Regelbunden avloppsinspektion

Regelbunden filmning & spolning är en liten kostnad som dramatiskt minskar risken för översvämningar, plötsliga jättekostnader och missnöjda boende. Så vänta inte med en avloppsinspektion tills de boende har avloppsvatten som skjuter ut ur golvbrunnarna – förebyggande arbete är nyckeln.

Kontakta oss för en kostnadsfri underhållsplan för just din fastighet. Läs mer eller kontakta oss direkt.

Kontakta oss idag

När du kontaktar oss förbinder du dig inte till något utan får kontakt med någon av våra El & VVS tekniker för genomgång av er fastighet eller bostadsrättsförening
    Med Svanströms Fastighetsservice får du

    • Kostnadseffektivt fastighetsunderhåll från erfarna El & VVS-tekniker
    • EL & VVS-jour för fastigheten dygnet runt
    • Kostnadsfri telefonsupport året om